Intrebari Frecvente

FAQ


Exista diferite modele de PedalBox in funtie de tipul masinii. De ce?

Fiecare tip de masina din fiecare gama are parametri diferiti. Pentru a nu exista surprize neplacute la montaj, PedalBox trebuie sa fie adaptat pentru a se potrivi sistemului de control, ceea ce inseamna ca atunci cand achizitionati PedalBox, trebuie sa precizati anul in care masina a fost construita si marca.

De ce raspunsul pedalei de acceleratie nu a fost imbunatatit de catre producator?

In primul rand, producatorii dau valori medii. In al doilea rand, unitatea de control a motorului este proiectata astfel incat sa caute ca stilul individual de condus sa guverneze performanta motorului. In cazul in care, de exemplu, cineva conduce frecvent cu acceleratia la podea, controlerul va fi indus pentru a lucra mai dinamic prin unitatea de control a motorului. Cu cat viteza este mai mare, cu atat mai mult semnal va fi transmis de la pedala de acceleratie. In ceea ce priveste condusul zilnic, acest lucru este totusi dificil de realizat pentru orice perioada semnificativa de timp si astfel unitatea de comanda a motorului reduce raspunsul acestuia.

Daca vreau sa conduc mai dinamic, nu este suficient sa apas pedala de acceleratie mai mult si mai brutal?

Aceasta nu functioneaza. In primul rand piciorul uman pur si simplu nu este la fel de rapid ca si sistemul electronic al unei masini, si, in al doilea rand, facand acest lucru in mod continuu ar deteriora injectia si transmisia.

Va fi pastrata acoperirea de catre asigurare?

Avand in vedere ca parametrii motorului nu sunt modificati, acoperirea de catre asigurare nu va fi afectata.(Pentru mai multa siguranta, intrebati Societatea de Asigurari).

Care este diferenta dintre PedalBox si chip tuning?

Chip tuning creste puterea sistemului de management al motorului unei masini, in timp ce programul PedalBox modifica doar caracteristicile de acceleratie. Aceasta schimbare de valori nu modifica programul unitatii de control a motorului.

Are PedalBox impact asupra duratei de viata a motorului?

Nu, PedalBox nu are nici un impact asupra performantelor motorului sau asupra duratei sale de viata . In schimb, stilul de condus si intretinerea corecta sunt factori mult mai importanti in siguranta operationala a unei masini moderne.

PedalBox creste nivelul de emisii de particule in motoarele turbodiesel?

PedalBox nu modifica temperatura gazelor de evacuare. De aceea , nici filtrele pentru gazele de esapament, nici cel de emisie de particule NU vor avea de suferit din cauza unei poluari sau contaminari crescute ca urmare a instalarii PedalBox.

Utilizarea PedalBox duce în mod inevitabil la un consum mai mare de combustibil?

Capacitatea de raspuns mai scurt a acceleratiei nu modifica reglarea cantitatii de combustibil la injectie. In schimb, consumul de combustibil poate fi de fapt redus de PedalBox . Totusi, acest lucru depinde de comportamentul soferului.