Pedalbox: Raspuns

PedalBox este situata între senzorul pedalei de accelertie si pedala si functioneaza prin captarea si transformarea semnalului pedalei de acceleratie. Multi producatori ofera functii similare, prin intermediul "butoanelor sport" standard. PedalBox reduce cursa necesara pedalei pentru a ajunge la punctul maxim de raspuns complet al pedalei de acceleratie. Acest lucru permite soferului sa exploateze întregul potential al motorului.

Throttle Response

 

Explicatie

 

Curba "Raspunsul pedalei de acceleratie" arata viteza cu care un motor raspunde la apasarea pedalei de acceleratie de catre sofer. Deficientele sunt evidente aici, mai ales în momente de accelerare puternica.
Raspunsul pedalei de acceleratie are mai putin de a face cu puterea pe care o are un vehicul, cat mai degraba cu timpul de care are nevoie pentru a elibera pe deplin aceasta putere, in aceasta privinta motoarele pe benzina performand de cele mai multe ori mai bine decât cele diesel.
De obicei, un motor aspirat este mai putin puternic decât un compresor sau un turbocompresor - un fapt care nu este totusi de multe ori observat, pentru ca masinilor le sunt indicati timpi diferiti de raspuns de catre producatori. Dar atunci când aceleasi tipuri de motoare sunt comparate, va fi determinata în cele din urma o diferenta în raspuns, deoarece exista o gama larga de factori care influenteaza raspunsul unui motor. Raspunsul acceleratiei la o masina cu cutie de viteze manuala poate fi usor imbunatatit prin simpla schimbare a vitezelor - in cazul in care o masina incearca sa depaseasca o alta masina, de exemplu, prin trecerea de la treapta 5 la treapta 4.
Multe masini sunt echipate cu cutie de viteze automata. Aici, accelerarea se realizeaza prin intermediul unui semnal electric si nu de familiarul cablul Bowden, ceva de care majoritatea oamenilor nu sunt constienti. Acest sistem este numit ETC sau ECM. Problema este ca aceste sisteme de multe ori sufera de o intarziere semnificativa a raspunsului la semnal, intarziere pe care PedalBox o anuleaza. Aceasta inseamna ca inca o data, mai multa energie este disponibila pentru masina